Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barbie od Mattela - Ničiteka deštných pralesů

Toto téma bude přece jenom mírně odlišné od ostatních. Námět dnešní diskuze jsou živočichové ve deštných lesích.

Úvodní článek z www.Greenpeace.cz

Barbie, nejznámější panenka světa, je zapletena do devastace deštného pralesa. Mezinárodní ekologická organizace Greenpeace zveřejnila výsledky svého šetření: obaly pro panenku jsou vyráběny z dřeva pocházejícího z indonéských deštných pralesů, domova řady ohrožených druhů, např. tygra sumaterského, orangutanů nebo slona sumaterského.

Každý někdy slyšel o velkém problému, kterému můžeme říkat kácení deštných pralesů. Děti se o tom učí ve škole,reportéři o tom debatují ve zprávách, na interentu jsou nové a nové články o nesouhlasu s touto činností, avšak nikdo nemá tak velkou moc na to, aby to celé zastavil.Díky Greenpeace máme naději.

firma Mattel  ►  ► kácení deštných lesů   ►  ►  ►  ► smrt ohrožených druhů

_vyrn_4977.jpg

 

 

 1171.jpg

 

 

1258544001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Beznaděj

(Achernar, 31. 1. 2013 23:37)

Přesně, každej to jen polituje aby se neřeklo a přitom si myslí o prdeli. Všechny přírodní suroviny budou bohužel nevyhnutelně dříve nebo později rozebrány. Ekonomika se prostě staví nade vše a nikdo není tak mocnej a nemá tu vůli, aby to zastavil. Ochránci lesu přírody označí chráněné uzemí, pak ale nastoupí společnost, nabídne velky peníze, třeba státu a ten jim to prodá. No a vesele se těží, staví atd. Je mi z toho nablití a smutno.