Jdi na obsah Jdi na menu
 


Případy týrání zvířat - ČR

28. 1. 2012

Předem bych chtěla poprosit všechny, kteří toto budou číst. Každý, kdo by byl svědkem, či měl informace a důkazy o tom, že někdo týrá nebo nějak zneužívá zvířata, ať a na nic nečeká a rychle to nahlásí na policii.

Případů týráných zvířat v České republice máme opravdu mnoho. A jen opravdu málo případů nakonec skončí potrestáním majitele zvířat. Jen díky inicitativním sousedům počet týráných zvířat mírně klesá.

Tady máme aspoň některé případy...

zdroj : http://ozviratech.cz/pripady-tyrani-zvirat-v-cr.p80.html

Muž téměř ubil svého ovčáka kladivem, veterináři bojují o jeho život

Brutální případ týrání zvířat se stal v pondělí 31.5.2010 večer v pražských Vysočanech. Muž udeřil svého psa několikrát kladivem přímo do hlavy. Odchytová služba převezla těžce zraněné zvíře do útulku, kam současně na pomoc spěchal i veterinář. Zvíře nyní bojuje o život, případ už vyšetřují policisté.

Pes                                 Pes po útoku svého majitele
                                 FOTO: MP Praha

Strážníky z odchytové služby přivolali policisté, kteří byli na místě první. V objektu v ulici Ke Klíčovu v Praze 9 našla odchytová služba černého psa uvázaného k železné tyči s rozbitou hlavou a kvílícího bolestí.

 

Strážníci se pokoušeli chytat vyděšené psy po zesnulém podivínovi

úterý 9. února 2010, 16:09 - Mostky

Desítky trpících psů po sobě zanechal v obci Mostky u Kaplice dvaapadesátiletý muž, kterého nalezli v pondělí mrtvého policisté ve vraku autobusu, kde bydlel. V okolí vraku je dalších deset nepojízdných automobilů a v nich živoří němečtí ovčáci, husky i další plemena

Straznici

Psi různých ras pobíhají i po okolí, někteří jsou uvázaní na řetězech a někteří v kotcích. Celkem přes šedesát psů vyje, štěká i vrčí na každého, kdo se k podivné usedlosti přiblíží. Kromě psů je na okraji Mostků třináct krav a koní i dvanáct slepic.

„Je tady asi šedesát psů, z nichž někteří jedinci jsou v takovém stavu, který se neslučuje s přežíváním," upozornila Hana Kozojedová z Krajské veterinární správy v Českých Budějovicích.

Třicet ubohých psů z jičína

27.11.2009

V rámci naší činnosti zaměřené především na pomoc týraným zvířatům jsme se dostali k dalšímu otřesnému případu týrání psů. O pomoc nás požádala zoufalá dcera majitelky psů. Majitelka musela bohužel odejít do nemocnice a o pejsky se zřejmě nebude moci již dále starat. Jednalo se o dlouholetou chovatelku psů, která však přestala zvládat péči o více jak třicítku psů a z celého chovu se stalo hnojiště se zuboženými a vyděšenými zvířaty, kde už nešlo o nic jiného než o přežití. Od doby, kdy majitelka odešla do nemocnice, se o psy začala starat velmi hodná a obětavá dobrovolnice, velká milovnice pejsků z vedlejší vesnice. Denně za pejsky jezdí, věnuje se úklidu domu, krmení i psům. Bez její pomoci by se o pejsky neměl kdo starat a nastal by problém, kam se všemi psy najednou. Dokonce nám sdělila, že obvolala všechny útulky v blízkém okolí a setkala se jen s urážkami, nedůvěrou a neochotou pro zvířata cokoliv udělat. Neváhali jsme se případu ujmout, okamžitě začít pejskům shánět nové domovy a dostat je z toho místa pryč. Vyzvali jsme veřejnost v inzerátech, mezi známými a našimi příznivci jsme rozeslali zprávy, bohužel se ozvalo jen velmi málo lidí ochotných pomoci, takže stále čekáme.

Dne 27. 11. 2009 nám tedy nezbylo nic jiného než se sebrat a odjet do Jičína nafotit pejsky, dovézt krmení, odblešovadla a zhodnotit celou situaci.Na místě to vypadalo opravdu špatně. Hned na dvorku byl velký nepořádek a psí výkaly, na okně seděla malá zbědovaná kočička. Dobrovolnice nám postupně začala ukazovat prostory domu a pejsky. Mohu říci, že jsem skutečně něco takového nečekala. Vstoupili jsme do chodby domu, všude výkaly, pootevřené dveře do místností ukazovaly nepořádek, odpadky, psí výkaly, znečištěné hadry, prostě nepořádek. Dvě tmavé místnosti, odkud dobrovolnice před pár dny vytahovala štěňata! Nikdo si neumí představit, jaká to byla hrůza, v čem se ti chudáčci narodili! Byly to místnosti pročůrané, pokálené, tmavé kumbály plné blech. Dole byly zavřené dvě brazilské fily. Pak jsme vystoupili do prvního patra po schodech pokrytých opět psími výkaly. V prvním patře byli v místnostech uzavření psi. Nejdřív jsme vešli do pokoje, kde bylo pět srnčích ratlíků. Jeden z nich byl slepý. Místnost byla opět plná psích výkalů, neuvěřitelného zápachu, ze kterého slzely oči, ubozí psíci radostně skákali a štěkali, že vidí člověka. Srst psů byla plná blech. Všude počůrané a roztrhané peřiny, mezi tím pobíhali zmatení psíci, dvě fenky se mezi sebou napadaly. Úryvek od Dany Zárybnické